Volgens The Wall Street Journal is de Italiaanse overheid momenteel in overleg met beleggers over het introduceren van een nieuwe soort obligatie. Het gaat niet zomaar om een staatsobligatie, maar om een obligatie met een looptijd van 50 jaar. Gaat de introductie van deze nieuwe obligatie inderdaad door, dan laat dit volgens The Wall Street Journal duidelijk zien hoe wanhopig beleggers op zoek zijn naar hoge rendementen. Ze zijn zo wanhopig, dat ze zelfs slecht presterende economieën willen helpen met de financiering. Enkele jaren geleden, moesten veel beleggers hier niet aan denken.

Standaard obligaties leveren te weinig op of kosten geld

Vroeger behaalde men prima rendementen met de standaard staatsobligaties. Tegenwoordig is dit wel anders en dit komt door de lage rentes van de obligaties. Er worden zelfs obligaties uitgegeven die overheden geen geld kosten, maar geld opleveren. Deze obligaties hebben een negatieve rente en dit betekent dat je in eerste instantie voor de lening moet betalen als belegger.

Overheden weten dat beleggers op zoek zijn naar andere manieren om geld te verdienen nu de standaard obligaties niet meer zo aantrekkelijk zijn. Daarom introduceren zij obligaties die je zeker bijzonder kunt noemen, zoals obligaties met een looptijd van 50 jaar. Dat de overheid van Italië nu in gesprek is met beleggers over deze lening, is dus alleen maar slim van dit land.

Italië: nu niet de veiligste belegging

Italië kampt al tijden met een venijnige bankencrisis en is op dit moment niet de veiligste belegging. Toch zijn er mensen die in gesprek willen met de overheid over de obligaties van 50 jaar, simpelweg omdat de obligaties hen net iets meer opleveren dan niets. In hun zoektocht naar rendement nemen ze zelfs genoegen met risicovolle beleggingen als deze, wat zeker geen goede ontwikkeling is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation