Een warrant is een soort optie waarmee je het recht hebt om effecten te kopen. Dit kan van tevoren, maar ook op een bepaalde datum in de toekomst. Net zoals bij opties het geval is, is er bij warrants ook sprake van een call-warrant en een put-warrant. De call-warrant heeft betrekking op het kopen van effecten, terwijl de put-warrant juist betrekking heeft op het verkopen van effecten. Warrants worden altijd uitgegeven door een onderneming.

In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen van het investeren in warrants. Twijfel je of dit beleggingsproduct bij jou past, dan lees je de voor- en nadelen in dit artikel door om hier eenvoudig achter te komen.

De voordelen van warrants

Het investeren in warrants brengt enkele voordelen met zich mee. Ten eerste kun je met dit beleggingsproduct in meerdere stukken investeren door deze stukken aan te schaffen, allemaal voor dezelfde prijs. Daarnaast heb je bij een goedkope warrant een grotere kans op winst, waardoor het investeren in warrants voor beleggers met een kleine portefeuille erg interessant is. Bij veel beleggingsproducten is het juist andersom, maar bij warrants ben je bij de goedkopere producten juist vaak beter uit.

De nadelen van warrants

Het investeren in warrants kent twee grote voordelen, maar helaas ook enkele nadelen. Het grootste nadeel van het investeren in warrants, is dat je jouw geld kwijt kunt raken als de koers van een warrant niet snel genoeg stijgt en de einddatum van de warrant in zicht komt. Ook het handelsvolume van de warrant is een nadeel. Omdat er meer geïnvesteerd wordt in aandelen en minder in warrants, kan het even duren voor je jouw warrant kwijt bent. Hierdoor is het lastiger om je winst te nemen of je verlies te beperken door het product te verkopen aan een andere belegger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation