Even was er een flinke koerssprong voor social media netwerk Twitter. Het aandeel van het bedrijf steeg vorige week woensdag en donderdag met meer dan 10 procent, maar op vrijdag was de koers van het aandeel weer helemaal vlak. Twitter had het druk, want op donderdag was het aantal callopties, speculaties op een koersstijging, maar liefst zes keer zo hoog als het aantal putopties, ofwel speculaties op een koersdaling. Een goede ontwikkeling voor Twitter, maar is deze ontwikkeling iets wat we vaker gaan zien? Volgens experts is dit niet het geval, maar gaat het om een rally van korte duur.

Experts verwachten geen verdere koersstijgingen Twitter

Eén van de experts die zich uit heeft gesproken over de korte koersrally van Twitter, is belegger Dan Nathan. Hij schrijft op zakensite CNBC dat hij niet denkt dat de grote stijgingen van de koers van Twitter op de lange termijn zullen voorkomen, maar dat hij verwacht dat het aandeel dezelfde waarde zal houden.

De koersstijging werd voornamelijk gevoed door geruchten over een eventuele overname van het bedrijf. Echter, de actie op het gebied van opties kwam voornamelijk van één handelaar. Hij gebruikte de commotie rond het bedrijf om zijn callopties te verkopen, zodat hij op deze manier kon profiteren van de koersstijging van Twitter. Het is dus niet zo dat alle beleggers zich haastten om in Twitter te handelen, aangezien het hier om de actie van een enkele belegger gaat.

Beleggers namen hun winsten en rally is voorbij

Volgens Dan Nathan waren er meer (kleine) beleggers die op deze manier hun winsten namen bij Twitter. Het gaat dus niet om een echte beursrally voor het bedrijf, maar simpelweg om een paar slimme beleggers die op het juiste moment hun winst hebben genomen en hierdoor voor een korte koersrally zorgden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation