Kijken we naar de beurswaarde van de verschillende techbedrijven die actief zijn op de beurzen in de Verenigde Staten, dan zien we dat deze bedrijven qua beurswaarde de grootste zijn in de Verenigde Staten. Het gaat goed met techbedrijven op de beurs, maar de top is nog lang niet bereikt. Volgens analisten zit er nog meer potentie in: zij verwachten dat techbedrijven het in de nabije toekomst nog beter gaan doen.

The Big Five op de beurs: allemaal techbedrijven

Apple, Alphabet (moederbedrijf Google), Microsoft, Facebook en Amazon zijn de vijf best gewaardeerde techbedrijven op de beurs en kunnen ook wel The Big Five genoemd worden. Samen met oliegigant ExxonMobil hebben de bedrijven de hoogste beurswaarde in de Verenigde Staten en volgens analisten zit er nog meer in het vat. Volgens hen ziet de nabije toekomst er goed uit voor de techsector, al is het niet te vergelijken met de internetbel die aan het begin van deze eeuw ontstond. Toen waren er veel kleine bedrijven die weinig winst maakten, zeker ten opzichte van de beurskoers. Nu gaat het om vijf grote namen, die een grote beurswaarde hebben en ieder kwartaal een flinke winst in de boeken kunnen zetten.

The Big Five even de vijf grootste bedrijven op de beurs

Vorige week waren The Big Five heel even de vijf grootste bedrijven op de Amerikaanse beurs. Dit kwam omdat Facebook en Amazon zo hard stegen, dat zij even meer waard waren dan oliebedrijf ExxonMobil. Nu is ExxonMobil weer gestegen en is de beurswaarde van het bedrijf weer groter dan de beurswaarde van Facebook, maar hier kan in de toekomst zomaar verandering in komen. De techbedrijven doen het zo goed, dat oliebedrijf ExxonMobil in de toekomst zomaar het zesde grootste bedrijf op de beurs kan worden en uit de top vijf verstoten wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation