Heb je besloten dat je spaarrente je echt te weinig oplevert en wil je een deel van jouw gespaarde vermogen gebruiken om geld te beleggen? Dan kun je ervoor kiezen om jouw vermogen uit handen te geven aan een vermogensbeheerder, maar het is uiteraard ook mogelijk om jouw vermogen zelf te beleggen. Wil je jouw beleggingen zelf regelen, dan doorloop je vier algemene stappen om dit met succes te doen.

Stap 1: de basis

Bij de eerste stap die je moet doorlopen als je zelf geld wil beleggen, stel je jezelf enkele belangrijke vragen over de achtergrond van jouw beleggingen en het doel van jouw beleggingen. Vraag jezelf af waarom je wil beleggen, welk vermogen je op wil bouwen en hoeveel tijd je hiervoor hebt, waar je in kunt beleggen en welke asset allocatie je eventueel hanteren bij het beleggen. Tot slot is het belangrijk om jezelf op het hart te drukken dat je meer risico moet lopen om meer rendement te behalen, want hier houden veel (beginnende) beleggers nog te weinig rekening mee.

Stap 2: de portefeuille

Als je weet welke asset allocaties je allemaal kunt hanteren als je begint met beleggen, is het de volgende stap om jouw asset allocatie te bepalen. Ook bepaal je bij de tweede stap welke spreiding je wil hanteren in je portefeuille, zodat je zo min mogelijk risico loopt bij het beleggen van geld.

Stap 3: aan de slag met beleggen

Heb je jouw asset allocatie bepaald en een goede spreiding gekozen voor jouw portefeuille, dan ga je aan de slag. Je zoekt een broker die bij je past en gaat hier beginnen met beleggen door je eerste aan- en verkopen te doen.

Stap 4: monitor jouw beleggingen

Een goede belegger evalueert zichzelf en zijn acties regelmatig, maar niet te vaak. Kijk naar wat je gedaan hebt, welke rendementen hieruit zijn voortgekomen en hoe je jezelf in de toekomst kunt verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation