Veel mensen denken bij het woord ‘beleggen’ meteen aan het beleggen in aandelen, maar het is ook mogelijk om op een andere manier geld te investeren om het vermogen te vergroten. Naast het investeren in aandelen, is het bijvoorbeeld ook mogelijk om geld te investeren in edelmetalen. Een populair soort edelmetaal waar je bijvoorbeeld geld in kan steken om geld te verdienen, is goud. Meer weten over het beleggen in goud? Lees dan in dit artikel welke vier mogelijkheden je hebt als je in dit beleggingsproduct gaat investeren en kies één van de mogelijkheden om veel geld te verdienen met jouw belegging.

De fysieke aanschaf van goud

De eerste mogelijkheid die je hebt als je in goud wil investeren om het vermogen te laten groeien, is het fysiek aanschaffen van goud. Dit betekent bijvoorbeeld dat je gouden munten koopt voor een bepaalde prijs en deze gouden munten na enkele maanden of jaren bezit met een winst probeert te verkopen. Het fysiek aanschaffen van goud is vaak niet zo geliefd onder beleggers, simpelweg omdat het veel gedoe met zich meebrengt en het goud ook ergens opgeslagen moet worden.

Het aanschaffen van certificaten

Naast het fysiek aanschaffen van goud, is het ook mogelijk om geld te steken in certificaten. Koop je een certificaat, dan krijg je een bewijs van bezit die de goudprijs volgt. Stijgt de goudprijs, dan kun je jouw certificaat weer verkopen en krijg je hier meer geld voor dan je in de certificaten hebt gestoken.

Het investeren in derivaten

Derivaten zijn een groot aantal van diverse soorten producten die meestal een bepaalde hefboomfunctie hebben met oog op de goudprijs. Investeer je in derivaten, dan kun je bijvoorbeeld speeders, sprinters en turbo’s aanschaffen en hier geld mee verdienen. Ook is het mogelijk om warrants aan te schaffen, waarbij je gebruik maakt van een put- of calloptie om geld te verdienen door gebruik te maken van de huidige goudkoers.

Het beleggen in goudmijnen

Tot slot is het tevens mogelijk om geld te beleggen in goudmijnen. In dit geval investeer je indirect in goud, maar verdien je wel geld als het goed gaat met de goudmarkt en de goudkoers. Een nadeel is dat de koers van jouw belegging niet alleen afhankelijk is van de koers van goud, maar ook van de gang van zaken van het bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten van het personeel en de energiekosten van het bedrijf waar je in investeert.

 

One Thought on “Beleggen in goud: vier mogelijkheden om geld te verdienen

  1. Link on mei 23, 2016 at 8:57 pm said:

    Nadat je een beleggingsrekening hebt geopend, is het verstandig om na te denken waarin je wil beleggen. De mogelijkheden zijn gigantisch. Grondstoffen zoals goud en olie, wisselkoersen, obligaties en aandelen in bedrijven zijn slechts enkele voorbeelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation