Wie wil starten met het vergroten van het vermogen door middel van forex trading of de handel in valuta, komt vroeg of laat in aanraking met de termen ‘stop loss’ en ‘take profit’. Experts van forex trading zullen je vertellen dat deze begrippen erg belangrijk zijn als je winst wil maken met jouw investeringen, maar wat betekenen deze begrippen precies? Om ervoor te zorgen dat jij zo veel mogelijk winst kunt maken met forex trading, worden de begrippen stop loss en take profit in dit artikel allebei uitgebreid beschreven.

Forex trading en stop loss

Stop loss wordt ook wel ‘sluiten bij verlies’ genoemd. Je gebruikt de stop loss om aan te geven hoeveel geld je maximaal wil riskeren als het valutapaar waar je geld in hebt gestoken, niet de kant op gaat die jij had verwacht. Wordt het bedrag van de stop loss gehaald, dan sluit de forex broker automatisch jouw positie en kun je dus niet meer verlies maken. In feite geef je bij de stop loss dus aan hoeveel verlies je maximaal wil leiden, zodat je nooit meer geld kan verliezen dan je wil riskeren.

Het is verstandig om altijd een stop loss in te stellen, zodat je de schade aan jouw beleggingsportefeuille beperkt als je een verkeerde voorspelling hebt gedaan. Stel je geen stop loss in, dan kan dit veel geld kosten.

Forex trading en take profit

Take profit wordt ook wel ‘sluiten bij winst’ genoemd. De take profit is in feite het tegenovergestelde van de stop loss, want met take profit geef je aan bij welke koers de broker de positie automatisch moet stijgen. Het lijkt misschien gek om een limiet in te stellen op de winst die je wil maken, maar in feite is dit wel erg verstandig. Omdat een valutamarkt steeds op en neer gaat, is het namelijk verstandiger om een realistische winst te pakken dan steeds te wachten tot de koers nog gunstiger wordt. Blijf je steeds wachten, dan loop je namelijk het risico dat de koers juist weer gaat dalen en je jouw winst misloopt. Stel je een take profit in, dan heb je dit risico minder en heb je meer kans om leuke rendementen te verdienen met jouw posities.

One Thought on “Forex trading: wat zijn stop loss en take profit?

  1. Server on juni 7, 2016 at 7:39 pm said:

    Stop-loss orders zijn bijzonder bruikbaar als je niet de hele dag angstvallig je trades in de gaten wilt houden in de angst dat je je geld gaat verliezen. Stel gewoon een stop-loss order in op de trades die je hebt lopen en ga lekker naar de bioscoop voor een Jason Statham film. Want Jason Statham is cool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation