De meeste studenten schrijven hun scriptie gewoon in eigen land, maar er zijn ook studenten die naar het buitenland trekken om af te studeren. Ben jij avontuurlijk aangelegd en zou je het wel leuk vinden om jouw scriptie in het buitenland te schrijven? Lees dan in dit artikel wat de voordelen en nadelen zijn van afstuderen in het buitenland. Weet je wat de voordelen en nadelen zijn van het schrijven van je scriptie in het buitenland, dan kun je gemakkelijker bepalen of dit iets voor jou is.

 

De voordelen van afstuderen in het buitenland

Het belangrijkste voordeel van afstuderen in het buitenland, is dat je hier extra veel van leert. Je houdt je namelijk niet alleen bezig met de inhoud van je scriptie, maar je leert ook veel over een andere cultuur, een andere taal, het bedrijfsleven in het betreffende land en ga zo maar door. Het schrijven van een scriptie in het buitenland is dan ook extra uitdagend.

 

Daarnaast is afstuderen in het buitenland simpelweg erg leuk. Je werkt en woont in een nieuwe omgeving, je leert nieuwe mensen kennen en je ontwikkelt je persoonlijk op diverse vlakken. Ook niet verkeerd: zit je in een zonnig land, dan kun je na een lange dag scriptiewerk lekker in het zonnetje ontspannen.

 

De nadelen van afstuderen in het buitenland

Het eerste nadeel van afstuderen in het buitenland, is dat jouw begeleiding van school ver weg zit. Je kunt wel met je begeleider skypen, maar je kunt hem of haar niet ontmoeten. Soms is dit niet erg, maar het kan ook vervelend zijn.

 

Tot slot zit je ver van je familie en vrienden. Dit is al moeilijk als het goed gaat met je scriptie, maar is nog vervelender als je er even doorheen zit. Soms is afstuderen in het buitenland geweldig, maar het schrijven van je scriptie in het buitenland kent ook zeker dieptepunten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation