Deutsche Bank heeft in het eerste kwartaal van dit jaar ruim twee keer zo veel winst geboekt als een jaar eerder. Dit komt onder andere door flinke bezuinigingen bij de grootste bank van Duitsland. Er werd veel geschreven over de grote bezuinigingen bij Deutsche Bank en de berichten waren lang niet altijd positief, maar nu zien we dat de bank zeker niet voor niets bezuinigd heeft.

 

Verdubbelde winst voor Deutsche Bank: de cijfers

De nettowinst van Deutsche Bank kwam in het eerste kwartaal van 2017 uit op een mooi bedrag van 575 miljoen euro. Kijken we naar de winst over dezelfde periode van vorig jaar, dan zien we dat het bedrag toen op 236 miljoen euro lag. Het is knap dat Deutsche Bank zo veel winst heeft gemaakt, want de totale opbrengsten van de bank daalden met 9 procent naar 7,3 miljard euro. De verdubbelde winst lijkt dus vooral veroorzaakt te worden door bezuinigingen, die volgens topman John Cryan eindelijk hun vruchten beginnen af te werpen. Hij verklaart: “we hebben een stevige basis gelegd waarmee we weer goede resultaten kunnen halen”.

 

Buffers Deutsche Bank verstevigd

Deutsche Bank stond vorig jaar onder druk door grote zorgen over de toekomstperspectieven van de bank. Dit kwam onder andere door juridische beslommeringen, die de bank twee jaar achter elkaar opzadelden met miljardenverliezen. Nu heeft Deutsche Bank zijn buffers echter verstevigd. De bank is nog niet klaar met het oppoetsen van de gehavende balans, maar het gaat zeker beter. Een gedeeltelijke verkoop van de afdeling vermogensbeheer moet in de komende twee jaar nog 2 miljard euro opleveren. Met dit bedrag hoopt de bank de balans nog meer op te poetsen. De gedeeltelijke verkoop van de afdeling vermogensbeheer wordt waarschijnlijk door middel van een beursgang geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation