Uit de maandelijkse ING BeleggersBarometer is gebleken dat beleggers opnieuw positiever zijn over de toekomst en de Nederlandse economie. Driekwart van de ondervraagde beleggers zag de afgelopen maanden een verbetering in de Nederlandse economie en een groot deel van hen denkt dat deze verbetering nog enkele maanden aan zal houden. De barometer kwam deze maand uit op 145 punten. Vorige maand stond de barometer nog op 141 punten. Een stand van boven de 100 punten wijst op een positief sentiment bij beleggers.

Waardestijging portefeuille verwacht

Beleggers zijn positief en dit is niet voor niets. Maar liefst 60 procent van de ondervraagde beleggers verwacht namelijk dat de waarde van de eigen portefeuille de komende maanden zal stijgen. Dit betekent dat zij een goede markt zien om meer geld te verdienen met hun beleggingen: voldoende reden om positief te zijn over de toekomst.

 

Ook voorspellen ze voor de AEX-index een niveau van 492 in de maand juni. Dit is lager dan de huidige stand, maar de hoogste voorspelling die de beleggers de afgelopen twee jaar hebben gedaan.

 

Beleggen op lange termijn en met meer risico

Ongeveer 80 procent van de ondervraagde beleggers belegt op dit moment op de lange termijn. Dit is veel, maar ING merkt op dat er sinds januari steeds meer beleggers zijn die voor rendementen op de korte termijn gaan. Zij willen niet lang wachten op hun rendementen, maar willen snel geld zien. Ook zijn beleggers bereid meer risico te nemen, ondanks de stijgende AEX-index. Ze nemen nog steeds evenveel risico als twee maanden geleden en een deel van de ondervraagde beleggers zegt zelfs meer risico te nemen.

 

Niet beleggen in de zorg

De politiek wil meer geld in de zorg investeren, maar beleggers laten zich hier niet door verleiden. De helft van de beleggers die ING ondervraagd heeft, is namelijk niet van plan om meer in de zorgsector te gaan beleggen. De 6 procent die dit wel wil doen, wil voornamelijk in medische technologieaandelen investeren. Zij laten zich niet verleiden door de politiek, maar meer door de technologische ontwikkelingen in de zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation