Je zoekt nieuwe aandelen om jouw portefeuille mee aan te vullen en natuurlijk wil je alleen in kansrijke aandelen investeren. Gelukkig heeft Morningstar de Europe Core Pick List gepubliceerd: een lijst met de 25 meest kansrijke aandelen van Europese bodem. Welke aandelen in de top 10 van deze ranglijst staan, zie je op deze pagina.

 

1: Givaudan. De kans is groot dat je nog nooit van het bedrijf Givaudan gehoord hebt. Dit bedrijf is een Zwitserse producent van geur- en smaakstoffen, die al vele jaren internationaal actief is. Al sinds het jaar 2008 is het bedrijf de grootste fabrikant in de globale industrie.

 

2: Symrise. Symrise is de Duitse branchegenoot van Givaudan. Dit bedrijf is een van de vier grootste producenten van geur- en smaakstoffen van de wereld en heeft al vele jaren erg positieve cijfers.

 

3: Millicom International Cellular. Millicom International Cellular is een internationaal communicatie- en mediabedrijf. Het bedrijf is gevestigd in Luxemburg, maar werkt internationaal en heeft in diverse landen veel succes.

 

4: SFR Group. SFR Group is het op een na grootste telecombedrijf van Frankrijk. Het bedrijf behaalde in het jaar 2015 maar liefst 11 biljoen euro omzet en heeft het ook vorig jaar erg goed gedaan.

 

5: Telefonica. Telefonica is een Spaans telecombedrijf. Waar KPN voorheen de telefonie in Nederland organiseerde, deed Telefonica dit voor Spanje. Het bedrijf is nog altijd erg groot in Spanje en behaalt goede resultaten.

 

6: Bayerische Motoren Werke. De bedrijfsnaam Bayerische Motoren Werke staat voor BMW, een Duits autobedrijf dat al in 1916 opgericht werd in Duitsland. Zowel in Duitsland als in andere landen doet BMW het erg goed op dit moment.

 

7: Johnson Controls International. Johnson Controls International wordt ook wel Johnson Controls genoemd. Dit bedrijf is actief in maar liefst 150 verschillende landen en behaalt in vrijwel alle landen positieve resultaten.

 

8: Kingfisher. Kingfisher is een internationaal bedrijf dat actief is in de branche met bouwmarkten. Het bedrijf is in het Verenigd Koninkrijk gevestigd, maar is internationaal actief.

 

9: Anheuser-Busch InBev. Anheuser-Busch InBev wordt ook wel AB InBev genoemd. Het is de grootste brouwerijketen ter wereld, met een hoofdzetel in het Belgische Leuven en een grote internationale markt.

 

10: Danone. Het bedrijf Danone wordt ook wel Groupe Danone genoemd. Het betreft een Frans voedingsmiddelenbedrijf, dat gespecialiseerd is in het produceren van zuivelproducten en yoghurt. Ook produceert Danone flessenwater en medische voeding op grote schaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation