Het is altijd goed als organisaties veel geld in kas hebben. Een bedrijf dat wel heel ver gaat met het spekken van de kas, is techproducent Apple. Het bedrijf heeft zo veel geld in de kas, dat het met gemak een bedrijf van 19 keer de omvang van Twitter of 8 keer de omvang van Tesla kan kopen.

De cashberg van Apple: de cijfers

Apple zag de kaspositie in het fiscale vierde kwartaal toenemen tot een recordniveau van 237,6 miljard dollar (218 miljoen euro). Dit is weer 6,1 miljard dollar meer dan in het derde kwartaal, toen de cashberg ook al hoger was geworden ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Vorig jaar had Apple nog 206 miljard dollar in de kassa en twee jaar geleden was dit 155 miljard dollar. Je kunt dus zeker zeggen dat Apple aan het sparen is.

De cashberg van Apple is door de jaren heen zo groot geworden, dat het de op zes na grootste onderneming van de S&P 500 index zou zijn als het om een los bedrijf zou gaan. Van alle beursgenoteerde bedrijven op de wereld, zou de cashberg van Apple op de veertiende plaats komen.

Speculatie: wat gaat Apple doen met het geld?

De cashberg van Apple is zo groot, dat dit zeker de aandacht trekt. Mensen vragen zich al jaren af wat Apple eigenlijk met het geld wil gaan doen en welke bedrijven Apple mogelijk zal gaan kopen. Apple heeft in ieder geval genoeg geld om 19 keer Twitter te kopen en 8 keer Tesla aan te schaffen. Wat er echt met het geld gaat gebeuren, is niet bekend. Apple heeft tot op heden nog niets bekend gemaakt over het besteden van de grote hoeveelheid geld in de kas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation