De meeste studenten schrijven hun scriptie gewoon in eigen land, maar er zijn ook studenten die naar het buitenland trekken om af te studeren. Ben jij avontuurlijk aangelegd en zou je het wel leuk vinden om jouw scriptie in het buitenland te schrijven? Lees dan in dit artikel wat de voordelen en nadelen zijn van afstuderen in het buitenland. Weet je wat de voordelen en nadelen zijn van het schrijven van je scriptie in het buitenland, dan kun je gemakkelijker bepalen of dit iets voor jou is.

 

De voordelen van afstuderen in het buitenland

Het belangrijkste voordeel van afstuderen in het buitenland, is dat je hier extra veel van leert. Je houdt je namelijk niet alleen bezig met de inhoud van je scriptie, maar je leert ook veel over een andere cultuur, een andere taal, het bedrijfsleven in het betreffende land en ga zo maar door. Het schrijven van een scriptie in het buitenland is dan ook extra uitdagend.

 

Daarnaast is afstuderen in het buitenland simpelweg erg leuk. Je werkt en woont in een nieuwe omgeving, je leert nieuwe mensen kennen en je ontwikkelt je persoonlijk op diverse vlakken. Ook niet verkeerd: zit je in een zonnig land, dan kun je na een lange dag scriptiewerk lekker in het zonnetje ontspannen.

 

De nadelen van afstuderen in het buitenland

Het eerste nadeel van afstuderen in het buitenland, is dat jouw begeleiding van school ver weg zit. Je kunt wel met je begeleider skypen, maar je kunt hem of haar niet ontmoeten. Soms is dit niet erg, maar het kan ook vervelend zijn.

 

Tot slot zit je ver van je familie en vrienden. Dit is al moeilijk als het goed gaat met je scriptie, maar is nog vervelender als je er even doorheen zit. Soms is afstuderen in het buitenland geweldig, maar het schrijven van je scriptie in het buitenland kent ook zeker dieptepunten.

 

Iedere belegger heeft een eigen beleggingsstrategie nodig. Het lijkt misschien eenvoudig om de juiste strategie te kiezen voor jouw beleggingen, maar dit is toch lastiger dan je denkt. Heb jij wat meer hulp nodig bij het kiezen van een strategie of heb je al een goede beleggingsstrategie gevonden, maar wil je hier wat meer over te weten komen? Lees dan een of meerdere van de top 10 boeken over beleggingsstrategieën die op deze pagina beschreven worden.

 1. Flash Boys
  Het boek Flash Boys is niet alleen interessant, maar je komt er ook gemakkelijk doorheen. Dit komt omdat het boek een duidelijke verhaallijn heeft, die over een Amerikaanse beurshandelaar gaat die de negatieve effecten van de high-frequency trading niet meer aan kan.

 2. Tap Dancing To Work
  Het boek Tap Dancing To Work gaat over topbelegger Warren Buffett. Je leert niet alleen hoe deze man zo groot is geworden, maar ook hoe hij zijn belangrijke beleggingsbeslissingen neemt.

 3. Aandelen selecteren als waardebelegger
  In dit boek leer je hoe je waardevolle aandelen met een onderwaardering kunt onderscheiden van de minder waardevolle aandelen met een overwaardering. Handig!

 4. Beleggen met visie
  Het boek Beleggen met visie gaat over pensioenfondsen. Het boek legt de focus op het vinden van beleggingen met hoge rendementen en helpt jou inzicht te krijgen in de wereld van het (succesvol) pensioenbeleggen.

 5. De schitterende eenvoud van indexbeleggen
  Ben jij van plan om te starten met indexbeleggen, maar wil je eerst wat meer te weten komen over deze vorm van beleggen? Lees dan dit boek, want in dit boek lees je hoe indexbeleggen werkt en waarom dit zo eenvoudig is.

 6. De kunst van het traden
  Dit boek is een populair boek onder particuliere beleggers. De schrijvers van het boek staan niet alleen stil bij de rol die emotie speelt bij het nemen van belangrijke beleggingsbeslissingen, maar vertellen ook hoe je de juiste mindset kunt krijgen om succesvol te beleggen.

 7. Eigen schuld
  Eigen schuld is eigenlijk een beetje een confronterend boek voor beleggers. De hoogleraar die dit boek heeft geschreven, stelt in Eigen schuld dat beleggers de grootste verliezen van de afgelopen jaren voornamelijk aan zichzelf te danken hebben. Hoe dit zit, lees je verder in het boek.

 8. Modern beleggen voor iedereen
  Dit boek gaat over het beleggen van jouw eigen vermogen in de breedste zin. Je leert niet alleen belangrijke begrippen die je zeker moet kennen als je geld wil beleggen, maar je leert ook hoe je jouw vermogen het beste kunt investeren door de markt op de juiste manier te beoordelen.

 9. The Intelligent Investor
  Dit boek is een echte bestseller onder beleggers, zowel in Nederland als in het buitenland. De eerste versie van het boek komt uit het jaar 1949, maar het boek is zeker niet ouderwets. Het boek vertelt je alles over het beleggen van geld, het verdienen van een zo hoog mogelijk rendement en de valkuilen van het beleggen.

 10. Beleggen voor dummies
  Dit boek komt uit de ‘voor dummies’-serie, met allemaal boeken die voor ‘dummies’ ofwel de leek geschreven worden. Het boek gaat voornamelijk over de basis van het beleggen en is daarom vooral interessant voor de beginnende belegger die niet zo veel verstand heeft van het investeren van geld.

 

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je moet nog heel veel leren voor een belangrijke toets, maar het lukt maar niet om je echt op de studiestof te storten. De wilskracht is wel aanwezig, maar als je achter je boeken gaat zitten wil het maar niet lukken om de stof te onthouden. Wil je weten wat je op dit moment moet doen om de stof alsnog op te nemen? Lees dan in dit artikel drie tips om beter te studeren en zorg ervoor dat je jouw belangrijke toets haalt. Read More →

Als je een studie volgt, kun je een studielening afsluiten om iedere maand wat extra geld te ontvangen. Een studielening is een lening die enkel afgesloten kan worden door studerende mensen in ons land en op deze manier studenten de mogelijkheid biedt om bepaalde kosten van de studie en zaken die indirect bij het studeren komen kijken te betalen. Ben jij student en kun je wel wat extra geld gebruiken? Lees dan in dit artikel wat de voordelen en nadelen van een studielening zijn en beslis aan de hand van deze informatie of deze lening wellicht interessant is voor jou. Read More →

De meeste mensen die hun studie afronden, vinden het lastig om te bedenken wat de volgende stap in hun carrière moet zijn. Als je je studie hebt afgerond ben je het namelijk zo gewend om tot in de diepe nacht te studeren voor tentamens, deadlines voor projecten te halen en presentaties te houden, dat je vaak niet weet wat je eigenlijk na je studie wil doen en hier misschien nog niet eens over hebt nagedacht. Ben jij ook (bijna) klaar met je studie en weet je niet wat je nu moet doen? Lees in dit artikel dan meer over de voordelen van werken na je studie en de voordelen van doorstuderen, zodat je gemakkelijker kunt beslissen welke optie bij jou past. Read More →